کلیه ی خدمات مشاوره برای شما عزیزان کاملا رایگان است.
IMG-LOGO
IMG-BLOG

تعیین روند با استفاده از کانال

فرزان سعیدی | 1401-06-14 | مالی و هوش مصنوعی |

یکی از روش‌های مورد استفاده برای تخمین روند معاملات، استفاده از اطلاعات قله‌ها و دره‌ها در تاریخچه روند معاملات است که تشکیل دهنده خطوط حمایت و مقاومت برای قیمت معاملات هستند.

خط حمایت و مقاومت خطی است که اگر قیمت زیر آن باشد، این خط حکم یک مانع یا مقاومت در برابر رسیدن قیمت به خود را دارد و اگر قیمت بالای آن باشد یا آن خط را رو به بالا شکسته باشد، آن خط حکم حمایت برای قیمت را دارد به این معنی که قیمت به سمت بالاتر از این خط حرکت خواهد کرد.

همان طور که در شکل فوق می‌بینید، روش مورد نظر، با تشکیل یک کانال در جریان تاریخچه معاملات و قیمت اتفاق می‌افتد، به این صورت که در یک روند، بلند ترین قله‌ها را در یک بازه، طوری به یک دیگر متصل می کنید که تقریباً تشکیل یک خط بدهد و برای عمیق ترین دره‌ها هم به چنین حالتی عمل می‌کنید و کانال حاصل شده یک کانال برای تغییرات قیمت در آن بازه خواهد بود.

در کانال حاصل شده، اگر قیمت، خط بالای این کانال را رد کند یا به اصطلاح خط را بشکند، روند پس از آن صعودی خواهد بود و برای خط پایین کانال برعکس است؛ کانال‌ها می‌توانند صعودی، ثابت(نوسانی) یا نزولی باشند.

در شکل رو به رو هم تحلیل وضعیت فعلی برای بازار معاملات پوند به دلار استرالیا با این روش نشان داده شده است که بر اساس تخمین انجام شده، جهت بازار در آینده به صعودی بودن ادامه می‌دهد مگر این که خط پایین را رد کند بنابراین خط آبی همان تخمین خواهد بود که همان‌طور که می‌بینید در بخش زرد از این شکل، معاملات جدید آمده است که مشابه تخمین در نوسان در همان بازه است.

نکته ای که وجود دارد این است که این روش هم موارد کاربرد خود را دارد و برخی مواقع ممکن است که شکستن خط‌های کانال برای یک بازه کوتاه صورت بگیرد و باعث به اشتباه افتادن تخمین شود که آن را شکست دروغ یا نادرست می‌گویند.

به عنوان مثال در شکل بالا برای بازار معاملات پوند به دلار استرالیا در بازه ثابت یا نوسانی وسط، یک شکست نادرست قالب مشاهده است؛ همچنین در شکل اول، در بازه نزولی، یک شکست نادرست کوتاه اتفاق افتاده است که می‌تواند باعث اشتباه در معامله باشد.

نکته دیگر این است که اگر کانال مورد نظر صعودی بود و خط قیمت، این کانال را رو به بالا شکست، بنابراین تغییری در روند اتفاق نمی افتد و برای کانال نزولی هم به همین صورت است؛ بنابراین این که در روند صعودی، حتماً تمام قله‌ها در کانال باشند یا در روند نزولی حتماً تمام دره‌ها در کانال باشند تغییر مهمی در تعیین آینده روند نخواهند داشت؛ همچنین در این چنین مواقع می‌توان خطی که از قله‌ها بالاتر در روند صعودی یا از دره‌ها در روند نزولی عبور می‌کند را به عنوان یک خط حمایت و مقاومت دیگر در نظر گرفت.

در شکل مقابل در بازار معاملات طلا به دلار، یک قله بالاتر در فرآیند نزولی قابل مشاهده است که می‌تواند حکم شکست نامناسب را داشته باشد یا می‌توان به علت زیاد بودن مقدار، نقش خط بالای کانال را داشته باشد که در این جا به عنوان یک خط حمایت و مقاومت دیگر که مانند خط بالا کانال است در نظر گرفته شده است؛ همچنین تداخل بین دو کانال مشکلی ایجاد نمی‌کند بلکه گویای این است که روند از کانال قبل کم کم و به آرامی به سمت کانال دوم می‌رود.

 

 
فرزان سعیدی | 1401-06-14 | مالی و هوش مصنوعی |


نظرتون رو بنویسید

آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.